Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Mara Magda Maftei, născută la Galați pe 4 martie 1977, autor și cetățean româno-francez, este profesor universitar la Academia de Studii Economice din București. După o teză de doctorat susținută în 2007 în istoria gândirii economice (ASE), urmează o a doua teză cu titlul Cioran și tânăra generație, finalizată în 2009 și susținută în cadrul Universității din București. În Franța publică în 2013 la Editura l’Harmattan, Paris, Cioran et le rêve d’une génération perdue. În iunie 2016, o alta carte îi este tiparită de către editorul parizian Yves Michalon, Un Cioran inédit. Pourquoi intrigue-t-il ?
Este membru associat al Centrului «l’Observatoire des écritures françaises et francophones contemporaines», Université Paris Nanterre, autor unic a multiple articole științifice publicate în SUA, Canada, Franța, conferențiar invitat în Liban (Kaslik), Brasilia (Sao Paulo), Irlanda (Galway), Turcia (Izmir), Canada (Québec) pe tema literaturii angajate (relațiile dintre literatură, istorie, doctrine, societate).
În România, a colaborat de-a lungul timpului la diverse reviste literare, precum Viața românească, Contemporanul, Steaua, Observator cultural, Expres cultural. De asemenea, ea a debutat în proză în 2016 cu romanul Și dacă omul vrea să fie fericit, Editura Junimea, Iași.