Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Victoria Comnea s-a născut în Bucureşti. După absolvirea Facultăţii de Biologie din Universitatea Bucureşti şi-a împărţit forţa creatoare între activitatea de cercetare şi cea literară.
Romanele Perfect distractiv, Capcana, Manuc au fost începute şi, în mare parte scrise, înainte de căderea regimului ceauşist.
Aflată sub „supraveghere informaţională” (1981-1989), a refuzat orice compromis. Nu a publicat, dar a continuat să scrie.
După 1990, renunţă la activitatea de cercetare, colaborează cu versuri şi proză scurtă la revista Luceăfarul, realizează o serie de traduceri din limba franceză pentru Editura Herald, publică romanele Perfect distractiv (Ed. Eminescu, 1999) şi Capcana (Ed. Vremea, 2001), romane care surprind aspecte din perioada comunistă, dar şi perpetuarea ţărilor comuniste în tragicele evenimente din anii ’89-’90, continuând cu Ultima adoratoare (Ed. Herald, 2003, colecţia Scrieri iniţiatice), Manuc (Ed. Polirom, 2006), roman Historical Fiction, volumul de povestiri Un romb de cer (Ed. Carte de Suflet, 2004) şi un jurnal de călătorie America din Valea Adormită (Ed. Eminescu, 1998).
Devine membră a Uniunii Scriitorilor din România în 2002.
La Ideea Europeană a publicat romanul La Eneida.