Strucura lucrării este echilibrată şi formează un ansamblu ce corespunde scopurilor şi direcţiilor de cercetare, urmărite de autori. Ca orice primă întreprindere a autorilor, lucrarea nu trebuie considerată infailibilă, ea este susceptibilă de perfecţionări, completări şi actualizari. Esenţial e ca prin cunoaşterea situaţiilor de criză, de natură teroristă, să se ajungă la o preocupare permanentă a structurilor şi oamenilor de arme, căreia societatea le-a încredinţat această misiune. În viitorul apropiat va fi tot mai dificil de trasat o linie clară între terorismul intern şi cel transnaţional sau internaţional, pe masură ce tot mai multe grupări teroriste acţionează transnaţional şi sunt capabile să se deplaseze rapid dintr-o regiune în alta. Pentru România, ţara care se confruntă cu risc scăzut în termeni de atacuri teroriste, responsabilitatea factorilor de decizie politică este de a asigura populaţia că un astfel de eveniment poate fi gestionat eficient.
Constantin Ştefan (n. 1964, Botoşani) a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În prezent lucrează la Direcţia Logistică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Activitate publicistică: lucrări, articole în revista Jandarmeriei Române.
Cristian Miu (n. 1978, Bucureşti) a absolvit facultatea de drept „Universitatea Titu Maiorescu” din Bucureşti, cu diplomă de licenţă, profilul Ştiinţe Juridice, specializarea Drept. Masterand la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2011-2013, specialitatea Managementul Cooperării Poliţieneşti Internaţionale. În prezent, subofiţer operativ în structura Jandarmeriei Române.
Tudor Mămăligan (n. 1959, Teleorman) a absolvit Şcoala de Ofiţeri a Ministerului de Interne, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti. Master în „Prevenirea şi Combaterea Traficului de Droguri”, Academia de Poliţie. Activitate editorială: articole şi studii în cadrul sesiunilor ştiinţifice Maia Catargi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.