Născută în 1956, Lara Gal (pseudonim literar) a studiat filologia la Universitatea din București. A lucrat ca secretară, apoi ca traducătoare, într-una din fabricile comuniste, iar după 1989, s-a specializat în domeniul Resurselor Umane în cadrul unei renumite multinaționale.
Lara Gal a început să scrie din adolescență când a descoperit, întâmplător, calitățile terapeutice ale unui jurnal personal. Autoportret la 28 de ani reprezintă un decupaj de 6 ani din acest jurnal. Lara a început să tragă primele tuşe la acest autoportret emoţional la 28 de ani, de unde și titlul. Este un autoportret al cunoaşterii personale, un autoportret schiţat în timp real, sub ochii cititorului, pe măsură ce Lara ia cunoştiinţă de stările emoţionale prin care trece, îşi analizează sentimentele, rezultatul posibilelor acţiuni, analizează deciziile pe care le ia, consecinţele posibile. Dilema declarată a Larei este: cum împaci nevoia inimii pentru noutate, pentru trăiri spontane, cu monotonia mariajului, chiar dacă acesta e fericit? Conştiinţa sa este prinsă între dragostea pentru soţul cu care ştie că se potriveşte ca structură şi pe care îl iubeşte, şi efervescenţa aventurii cu un alt bărbat, care îi furnizează spontanul după care tânjeşte. Romanul se concentrează pe amant în mod deliberat. Lara este perfect conştientă de răul pe care îl produce celor trei personaje implicate: soţ, amant, sie însăși. Perioada în care este creat și definitivat autoportretul sunt ultimii ai comunismului, anii în care privaţiunile impuse populaţiei semănau mai degrabă cu privaţiunile unui război. Cu toate acestea, eroina se concentrează cu încăpăţânare pe iubirea ei, pe mişcările sufletului ei, refugiindu-se în trăirile proprii şi reuşind astfel să se salveze de autocompătimire și să supravieţuiască într-o aparentă normalitate.
Publicat, aproape integral în foiletoane, în revista Contemporanul cu peste 10 ani în urmă, autoarea își depășește reticențele și publică acest volum.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.