ABC-ul bunelor maniere. A le cunoaşte înseamnă a avea cheia pentru a găsi, cvasi-instinctiv, în toate sau aproape toate împrejurările, soluţia la o situaţie nouă. Puteţi acumula o cantitate considerabilă de cunoştinţe, puteţi aduna diplomele cele mai prestigioase, puteţi să vizitaţi toate continentele şi să rămâneţi un călător clandestin dacă nu luaţi în bagaje singurul paşaport care deschide frontiere şi inimi: Codul bunelor maniere.
Din generaţie în generaţie, mamele învaţă şi transmit reguli de viaţă şi de comunicare, gesturi mărunte care fac cât o mie de cuvinte. De aceea, în prima parte a acestei lucrări, mă voi adresa îndeosebi tinerelor fete şi femeilor.
Cui îi datoraţi gesturi de maximă politeţe? Dumneavoastră înşivă! Cu cât aveţi mai mult respect faţă de propria persoană, cu atât mai mult îi veţi respecta pe ceilalţi. Nu putem avea respect pentru altcineva dacă nu ne respectăm, în primul rând, pe noi înşine. Construiţi o imagine favorabilă şi pozitivă despre dumneavoastră, acest lucru vă poate schimba viaţa.
Consideraţi-vă demn de tot ce este mai bun şi nu vă mulţumiţi cu resturi, cu fraze de genul: „Las’ că merge şi aşa!” Nu, aşa nu merge! Aveţi grijă de dumneavoastră, îndepliniţi-vă dorinţele, oferiţi-vă bucurii simple. Am remarcat adesea că, spre deosebire de bărbaţi, foarte atenţi la plăcerile lor, femeile sunt nemiloase cu ele însele, se pedepsesc, acceptă privaţiuni şi limite. Cu cât mai mult oferă celorlalţi, cu atât mai puţin se gândesc la ele. E firesc oare?
Recenzii
Nu există recenzii până acum.